Opvoeden vanuit het hart

Opvoeden vanuit het hart

Op dit moment worden er veel kinderen geboren die op een één of andere manier nauwelijks of niet de aansluiting kunnen vinden met de “gewone” maatschappij. Ze draaien op scholen niet goed mee, ze laten op allerlei terreinen uitval zien. Het worden er steeds meer die buiten de boot vallen. In de meeste gevallen zijn het kinderen die een buitengewone gevoeligheid ten toon spreiden. Kinderen die al jong depressief worden, kinderen die het fysiek niet meer bolwerken.

Tot nu toe was het doel van de opvoeding om kinderen algemeen geldende gedragspatronen aan te leren. In de transformatie periode waarin wij nu leven, laten deze kinderen zien dat de tijd rijp is dat we werkelijk gaan luisteren naar de stem van ons hart. Geen concessies meer te doen als het tegen je zielsbestemming in druist. Geen lieve gezichtjes meer als je stemming anders is. Op dit moment zijn er diepere krachten vanuit de kosmos werkzaam die er voor zorgen dat de kinderen niet meer anders kunnen dan het levensdoel te volgen die hun ziel hen gesteld heeft. Deze sterke energetische krachten dragen ook bij dat onze kinderen zich sneller bewust zijn van allerlei zaken. Een andere taak van deze kinderen is dat zij mede gereïncarneerd zijn om de mensen in hun omgeving te laten zien hoe je eerlijk en conform je eigen zielsontwikkeling wil dat er met je wordt om gegaan. Er worden nu van hen allerlei zaken verwacht waar zij totaal geen enkele aandacht en interesse voor willen hebben. Zij confronteren ouders en de scholen, zij laten zien wat ze nodig hebben om stabiel in te kunnen opgroeien.

Opvoeden van kinderen in het algemeen vraagt van alle ouders, verzorgende en onderwijsinstellingen een wil tot bewustzijnsontwikkeling. De bereidheid om op een diepere laag naar ons zelf te willen kijken. Te willen onderzoeken waarom we op sommige zaken, m.b.t. tot bijvoorbeeld de opvoeding, zo gefrustreerd en emotioneel reageren. Als je dit werkelijk aangaat zal je merken dat 9 van de 10 reacties die je geeft ergens bij jou iets losmaken. Als men dan de link weet te leggen naar het gedrag van het kind, is men al een heel eind op weg om er achter te gaan komen wat het kind innerlijk nodig heeft, en hoe men een kind in zijn gevoelsleven kan voeden.

Wat juist het opvoeden van kinderen in deze tijd zo moeilijk maakt is dat kinderen wel degelijk grenzen nodig hebben. Een kader waarbinnen zij kunnen opereren. Ouders die zelf moeite hebben met hun eigen grenzen, lopen dan ook vaak in deze valkuil. Zij laten hun kind graag heel, en durven nauwelijks eisen en grenzen aan hen te stellen. Vervolgens krijgt men te maken met een kind die om die reden weg is gedreven van zijn eigen diepste kern. Grenzen zijn fundamenteel. Opvoeden in vrijheid heeft juist met grenzen te maken.

Het is belangrijk, want voedt men deze kinderen niet, weet men niet het gevoelsleven en het denken te integreren, dan zullen er energetisch in hun aura en in hun gevoelsleven gaten vallen, waardoor men helaas gevoeliger zal worden voor allerlei negatieve krachten, die ook vanuit aardse en geestelijk sferen altijd actief zijn. Deze kinderen kunnen dan sneller wegzakken in verslavingen, depressiviteit of zich overspannen voelen, en ver afdwalen van zichzelf.

De mens groeit toe naar een andere manier van omgaan met elkaar men, men zal het oude steeds verder los laten. De komst en ontwikkeling van deze kinderen hoort bij deze onomkeerbare verandering. De oude omgangsvormen moeten worden getransformeerd naar een hogere frequentie. Het zal nog veel gaan vragen van de huidige ouders en kinderen. Maar hun zijnsbeleving en het respect waarmee met hen is om gegaan zal zich direct vertalen in hun positieve bijdrage in de wereld.

Geen reactie's

Geef een reactie